self-knowledge

Dacă vrei să ai ceva ce n-ai avut niciodată, e nevoie să faci ceva ce n-ai făcut niciodată.

Teama este cel mai rău sentiment pe care îl putem trăi atunci când vine vorba de viața noastră. E adevărat că teama poate să ne ferească de pericolele din exterior

– însă, ce ne facem dacă în loc să ne protejeze, ne pune piedici?

Adesea ne dorim să începem ceva nou, ceva de care în sufletul nostru simțim că suntem capabili, dar parcă ceva ne ține în loc, și cred că asta e cel mai greu, să te desprinzi de locul în care ești.. și să pornești oriunde..

De multe ori ne lăsăm copleșiti de această frică nejustificată, astfel îi dăm puterea de a ne guverna viața și deciziile.

Dacă amenințarea ar fi o întrebare, atunci frica ar fi răspunsul. Frica e cea care te determină să reacționezi într-un fel sau altul. Să fugi sau să lupți. Însă sunt și situații în care nu putem reacționa, și stăm înghețați, blocați, în aceleași idei, concepte, decizii..

Viața este un lung şir de alegeri şi de evenimente sau lucruri impuse, pe care oamenii trebuie să le trăiască în fiecare clipă cu mult curaj și animați de dorința de a se implica în mod real.

Curajul de a risca vine din interior, el iese la iveală doar dacă știi cine ești cu adevărat, un om curajos nu este umbrit de frică, ci triumfă asupra ei! Curajul este o virtute. Frica se alungă urmându-ți inima: tot ceea ce iubești e combustibil pentru viața ta. De regulă, actul de curaj este dictat de inimă, iar actul de laşitate este impus de minte.

Omul curajos nu este un om neînfricat, ci un om care îşi asumă riscul de a-și înfrunta temerile. Indiferent de ceea ce-i spune mintea să facă, omul curajos preferă glasul inimii, iar laşul, indiferent de ceea ce-l şopteşte inima să facă, va alege raţiunea minţii. Este înfricoșător să îți asculți inima, mai ales când mintea e în contradictoriu cu ea, dar o dată ce ai deschis această ușă a inimii, ai șansa unei alte vieți.

„Trebuie să aveţi zilnic curajul să riscaţi să faceţi greşeli, să riscaţi să cunoaşteţi eşecul sau să fiţi umilit. Un pas într-o direcţie greşită este mai bun decât statul pe loc toată viaţa” — M. Maltz

photo source: Pinterest

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.